Премиерът на Унгария Виктор Орбан се надява бившият президент на САЩ

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан се надява бившият президент на САЩ
Коментари Харесай

Виктор Орбан разчита на Тръмп да подсили предизборната му кампания

Премиерът на Унгария Виктор Орбан се надява бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да посети Будапеща във връзка началото на кампанията за идните избори, в които ръководещата партия на Орбан " Фидес " ще се изправи против обединена опозиционна коалиция. Поканата е отправена от обвързвания с премиера унгарски тинк танк " Център за съществени права ", сподели източник на държавното управление за в. " Гардиън ". " Хората във " Фидес "  наистина биха желали Тръмп да посети Будапеща през март ", сподели източникът, като добави, че Тръмп към момента не е дал отговор на поканата.

Орбан е покровител на Тръмп, като го поддържа за президентския пост още през лятото на 2016 година и след това при гласуването през 2020 година Двамата разговаряха по телефона през януари, а Тръмп върна услугата на унгарския министър председател, като обществено го поддържа за изборите през април. Лично посещаване на някогашния президент на Съединени американски щати ще се преглежда като огромен тласък за предизборната акция на Орбан. Двамата се срещнаха по време на посещаване на унгарския министър председател в Белия дом през 2019 година Тогава Доналд Тръмп сподели, че двамата са " доста сходни ": " Вие сте уважаван в цяла Европа. Вероятно също като мен сте спорна персона, но това е обикновено ", каза тогавашният президент на Съединени американски щати. Според анализатори идните избори са най-голямото предизвикателство за ръководството на Орбан, откакто стана министър-председател преди 12 години.

Говорителката на Тръмп Лиз Харингтън не отговори дали някогашният президент на Съединени американски щати ще пътува до Будапеща. Говорителят на Орбан Золтан Ковач също отхвърли да разяснява поканата. Смята се, че Тръмп е поканен на Конференцията за консервативно политическо деяние, която ще се организира на 25 и 26 март в Будапеща. Миклош Санто, шеф на " Центъра за съществени права ", сподели пред унгарската осведомителна организация MTI, че редица американски сенатори ще участват на конференцията. Сред гостите ще бъдат и Сантяго Абаскал, водачът на испанската партия Vox и синът на Жаир Болсонаро Едуардо. " Фидес " се надява Тръмп да се причисли към Орбан като главен представител на събитието, сподели източник от унгарското държавно управление.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР